Salut modifica l’ús de la mascareta a la feina

El departament de Salut ha actualitzat el document de preguntes freqüents sobre l’ús de la mascareta a la feina, en el qual determina que en empreses no obertes al públic, un cop la persona treballadora estigui al seu lloc de treball (asseguda i/o fent una tasca que no comporti mobilitat) i amb totes les mesures necessàries, pot prescindir de la mascareta.

El 9 de juliol, el Govern va anunciar l’ús obligatori de la mascareta en qualsevol espai tancat d’ús públic. Ara, ha introduït aquesta modificació pel que fa a l’àmbit de la feina:

A la feina, he de dur mascareta? Cal que les empreses garanteixin totes les mesures de protecció per a les persones treballadores. En empreses no obertes al públic, un cop la persona treballadora estigui al seu lloc de treball (asseguda i/o fent una tasca que no comporti mobilitat) i amb totes les mesures necessàries, pot prescindir de la mascareta malgrat que el seu ús continua sent recomanable. En canvi, serà obligatòria per a tots els desplaçaments que es facin a l’interior del centre de treball (entrades, sortides, lavabo…) També es podrà prescindir de la mascareta en aquelles feines que impliquin un gran esforç físic, independentment de si es duen a terme a l’interior o a l’exterior (per exemple, en treballs vinculats a la construcció) i sempre que es pugui garantir la seguretat i salut de les persones treballadores.